2017. január 25., szerda

CiD3 AAT - Alap rádiós végpont vagyonvédelmi berendezések számára - Jelenlegi ára: 15 000 Ft

Egy használt riasztóközponttal vettem, de nincs rá szükségem.
Müködőképes állapotban volt leszerelve.
Garancia nincs.  
Az ár alkuképes.
További infó:  http: //www. diracom. hu/en/node/33
Leírás:
Mi az Aktív Antenna?
Egy antennával egybeépített mini adó, amely szinte egy antenna méretével egyezik meg. Digitális interfészen keresztül kapcsolódik a vezérlőpanelhoz. Interfész a megszokott 4 vagy 6 eres riasztókábel, amely lehet akár 10 (20) méter is. Fogyasztása kicsi, kimenő teljesítménye 0, 5 - 2W, 1W-ig nem igényel akkumulátort. Működik az AUX pontokról, nem igényel speciális tápbekötést. Az adatvezeték szabotázs védett a vezérlőpanel folyamatosan teszteli. Szabotázs vagy hiba esetén egy kimenetet aktivál, jelzést küldhet a riasztó felé.
Milyen előnyei vannak az 1W teljesítménynek?
Elsőre azt gondolnánk, hogy a rádiós rendszerben a nagy RF teljesítmény a jó. Néhány ellenpélda: ? Kisebb teljesítmény, kevesebb árammal jár. A kevesebb áram, kisebb feszültségesést okoz egy normál riasztós kábelen. Ezért nem kell helyi akku és az adót elbírja az AUX kimenet is. Aktív Antenna fogyasztása 1W-nál kb. 300mA adás alatt! ? Kisebb teljesítmény kevesebb zavart okoz. Sajnos az infrák és egyes központok érzékenyek az RF zavarokra. Mindenki látott már a pénztáraknál vagy repülőn mobilhasználatot tiltó matricát. ? Kisebb teljesítmény, kisebb hatótávolság. Igen, egy több átjátszós modern rendszerben előny a kisebb cella, mert az adás kevesebb zavart okoz a szomszéd cellákban. Több ügyfél lehet, növelhető a forgalom. Egyébként az tévedés, hogy a fele teljesítmény fele távolságot jelent. Nehéz pontosan megmondani, mert erősen függ a környezettől, de azonos körülmények között 20-30% a távolságcsökkenés 2W-hoz képest. Kritikus esetben kihelyezhető az Aktív Antenna egy tripleg jellegű konzolra, ekkor a nyereség akár többszörös is lehet. A kihelyezés nem igényel semmilyen RF szereléket!
Aktív Antenna Jellemzők:
- Korszerű SMD technika, szubmini alkatrészekkel
- Robusztus alumínium burkolat, cseppálló kivitel, de eső ellen védeni kell!
- Széles hőmérséklet tartomány: -30... +85 C
- Beépített helix antenna, rövidebb fizikai hossz, kisebb környezeti érzékenység
- A beépített antenna közvetlen az elektronikához kapcsolódik, ezért nincs kábel és csatlakozó csillapítás. Egy 2 méteres koax kábel csillapítása (két BNC csatlakozóval) lehet akár 2dB is, ami egy 2W-os adónál 0. 5-0. 8W teljesítményveszteséget jelent!
- Beépített teljesítményszabályzó precízen szabályozza az adót az optimális teljesítményre, eltérő környezetben is
- Optimalizált hatásfok, alacsony áramfelvétel (0. 17A - 0. 4A, 1W-nál jellemzően, 0. 3A), széles feszültségtartomány (8. 5V - 15V)
- Három teljesítményfokozat: 0. 5W, 1W és 2W később szoftveresen megadható lesz, jelenleg fix 1W
- Nincsenek trimmerek, idővel öregedő alkatrészek, minden paraméter egyedileg kalibrált és digitálisan van letárolva
- Alacsonyabb zaj, magasabb löket (hangosabb a jel), jobb jelminőség. A jobb jel/zaj viszony kedvezőbb hibaarányt, stabilabb vételt eredményez
- Teljes kompatibilitás a régebbi rendszerekke
Mi az optimális?
Első alapszabály, minden ügyfelet több átjátszó lásson. Persze, lehetnek rendszertől távoli ügyfelek, ahol egy ügyfél miatt nem érdemes kiépíteni átjátszókat. Itt fontos a stabil vétel. Stabil vétel az mindig egy tapasztalati érték, általában elmondható hogy a legerősebb jel harmada vagy fele. (ez nagyon függ a frekvencia tisztaságától) Nagyvárosi környezetben mindig terheltebbek a frekvenciák, mint pld. tanyavilágban. Több vételi pont esetén legalább egy stabil vétel kell, nem szükségszerű az összes átjátszónak magas térerővel látni az ügyfelet. Szükségtelen a magas térerő! A rádiók jellemzően egy bizonyos térerő (de inkább jel/zaj viszony) felett nem adnak nagyobb adatbiztonságot. Viszont a magas térerő csökkenti más távoli és gyengébb jelek kiértékelhetőségét, elnyomja azt. Az ideális az lenne, ha minden adó csak a stabil vételhez szükséges térerővel adna. Kisebb hatótávolság több ügyfelet jelent egy adott területen. Ezt használják ki a mobiltelefonhálózatok is. Az új Aktív Antenna kimenőteljesítménye programozható három fokozatban: 0. 5W, 1W és 2W. Gondos telepítés esetén beállítható az optimális teljesítmény.

Jelenlegi ára: 15 000 Ft
Az aukció vége: 2017-02-15 07:40 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése