2021. november 28., vasárnap

Egzotikus trombitavirág mix-mag../70mag/...NÖV.-029 - Jelenlegi ára: 150 Ft

  
"Salpiglossis sinuata"
A trombitavirág érdekes, 60 cm magas, elágazó szárú egynyári virág. Bársonyos, egzotikus hangulatú, trombita alakú virágai elütő színű erezettel a hajtásvégeken csoportosan nyílnak. Virágágyi kiültetésre és vágott virágnak alkalmas.
Jó vízelvezetésű talajt és napos, védett helyet kedvel.
Vetés: márciusban, növényházba, szaporítótálcába vagy április közepén szabadba virágágyba 30*30 cm térállásba.
A mag 8-15 nap alatt csírázik 16-18 C-on.
A magok nem igényelnek előzetes kezelést.
Vetés
Beltéren április közepétől, közvetlenül a kertbe április-júniusban vesse el a magokat. A magok csírázása természetnél fogva kiszámíthatatlan, ugyanakkor a növény termesztése és gondozása viszonylag egyszerű.
Kétféle vetési módot ajánlunk:
1. Szobai növényházban áprilistól vetheti el a magokat. Ültessen el egy magot palántatégelyenként kb. 0, 5 cm mélyen és állítsa a szobai növényházat az ablakpárkányra. Öntözze meg a magokat. A meleg gondoskodik a többiről. Májustól kiültetheti a magoncokat a végleges helyükre. Ha túl nagyok a magoncok, és a kinti időjárás még nem teszi lehetővé a kiültetést, úgy vigye a növényeket egy hűvös helyre (lassítja a növekedést).
2. Közvetlenül a kerti földbe április-júniusban vesse el a magokat egy napos helyre. Lazítsa fel a talajt 30 cm mélyen és készítsen egy 1 cm mély, egyenes barázdát. Finoman vesse el a magokat a barázdába, majd töltse vissza a földet, enyhén nyomkodja meg és öntözze meg a vetést. Helyezzen névtáblát a sor elejére, így később is tudni fogja, hogy pontosan mit vetett el. A sorok között hagyjon 30 cm távolságot.
A magok 15-30 nap múlva csíráznak. A magok fagyérzékenyek, ezért fagyveszély esetén takarja le a vetést pl. kertészeti vlies-szövettel
A Trombitavirág (Salpiglossis sinuata) egy kevésbé közismert kerti növény kecsesen megformált, enyhén erezett virágokkal. A sok féle virágszín és a szirmok rendhagyó alakja teszi különlegessé ezt a növényt. Mintha bársonyból volna! Védett helyre ültesse egy szép cserépbe vagy a virágágyás egy feltűnő pontjára!
EGY KIS SEGÍTSÉG A KÜTYÜHÖZ! Katt...
 
1 ADAG 70 MAGOT TARTALMAZ!
KELLEMES KERTÉSZKEDÉST!
 
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁSOD, SZERETETTEL VÁRLAK MÁSKOR ÉS MÁS TERMÉKEMNÉL IS!
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  


Jelenlegi ára: 150 Ft
Az aukció vége: 2021-11-29 00:27 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése